Palatul Charlottenburg


Situat în vestul Berlinului, este un edificiu impunător, care amintește de perioada de glorie a monarhiei prusace. Palatul Charlottenburg a fost, de altfel, reședința monarhilor prusaci.
 
Dacă doriți, puteți petrece la Palatul Charlottenburg chiar și o zi intreagă. La început, Schloss Charlottenburg urma să fie doar o modestă reședință de vară. Lucrările la aceasta clădire au fost încheiate in 1695. Palatul Charlottenburg a fost construit din ordinul regelui Friedrich I pentru soția lui, Sophie-Charlotte. În secolul al XVIII-lea, Friedrich cel Mare a cerut ca palatul să fie extins. Astfel, din porunca monarhului a fost

construit domul și s-au realizat mai multe aripi în stil rococo. In 1790, Schloss Charlottenburg a devenit vastul complex arhitectonic pe care turistul îl poate admira în prezent. Dincolo de masivele porți din fier se vede Curtea Onoarei, care este dominată de statuia ecvestra a Marelui Elector, lucrare de mare finețe, realizata în stil baroc.
 
Altes Schloss (Palatul Vechi) este clădirea principală din acest complex arhitectonic. Aici puteți vizita apartamentul lui Fredrich I și al soției acestuia. De asemenea aveți ocazia să vedeți o serie de picturi, printre care și portrete ale membrilor familiei regale, realizate de Antoine Pesne, celebru pictor al curții prusace, care a trăit și a creat în secolul al XVIII-lea. La primul etaj aveți ocazia să vizitați Galeria de Stejar, capela palatului, realizată la începutul secolului al XVIII-lea, precum și apartamentele lui Friedrich Wilhelm al II-lea și ale lui Friedrich Wilhelm al III-lea, cu mobilier Biedermeier.
 
Neuer Flugel este aripa în care a locuit cândva Friedrich cel Mare. Aici puteti admira Goldene Gallerie (Galeria de Aur), cu o lungime de aproximativ 42 m, care era pe vremuri sala de bal a palatului. La vest de Goldene Gallerie se află apartamentul lui Friedrich, alcătuit din mai multe camere în care monarhul își păstra valoroasa colectie de lucrări de artă, executate de Wattau, Chardin și Pesne. Apartamentele monarhilor nu pot fi vizitate decât cu ghid, care întampină vizitatorii din oră în oră (între orele 9 și 16).
 

Tot în Neuer Flugel se află și Galerie der Romantik (Galeria Romantismului). Aici sunt expuse lucrări executate de pictori germani din secolul al XI-lea, printre care Karl Freidrich Schinkel, Caspar David Friedrich, precum și de reprezentanți de frunte ai romantismului.
 
Parcul situat în spatele palatului a fost realizat inițial în stilul barocului francez, lucrările începând din anul 1697. Apoi, la începutul secolului al XIX-lea, a fost transformat în parc englezesc. Aici se afla Ceainaria Belvedere. De aici puteti admira lacul, raul Spree, o colectie de portelanuri berlineze și pavilionul Schinkel.
 
La Museum fur Vorund Fruhgeschichte (Muzeul de Preistorie si de Istorie Timpurie) se prezinta evolutia omului de-a lungul timpului, începând cu un milion de ani I.Hr. și terminând cu Epoca Bronzului. Muzeul este amplasat în aripa vestica a palatului, vizavi de Klausener Platz.

 

Distribuie ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Nobil Travel

Despre noi

Newsletter

Consimțămantul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal mai sus furnizate, reprezintă un act voluntar.

Rezervă acum

Copyright 2003-2019 © Nobil Travel| powered by ElfNet