Blagaj, paradisul celor mai frumoase peisaje naturale

 

Bosnia şi Herţegovina este una dintre cele mai frumoase ţări ale lumii, aceasta este renumită mai ales pentru peisajele naturale uimitoare, dar şi formaţiuni unice a căror frumuseţe atrage anual milioane de turişti de pretutindeni. Unul dintre cele mai interesante şi mai relaxante locuri de aici este Blagaj, un mic orăşel localizat în partea de est a bazinului Mostar, în Herţegovina-Neretva. Această zonă este un mix interesant între urban şi rural, un loc ce are acea linişte specifică satelor, dar energia ce domină marile oraşe, un loc care în ansamblul său este plin de viaţă şi energie.
 
Acest Colţ de Rai se află chiar la izvorul râului Buna, aici se află şi ansamblul istoric Tekke, de mare valoare istorică pentru întregul stat. Complexul a fost construit în jurul anului 1520, fiind rezultatul unei îmbinări plăcute între stilul otoman şi cel mediteranean. Acesta este considerat a fi monument naţional, iar dacă vizitezi regiunea nu trebuie să ratezi un tur complet al ansamblului monumental.

 

Cea mai veche aşezare din Blagaj se regăsea la poalele fortului, acolo unde se intersectau două drumuri. Această aşezare strategică a dus la dezvoltarea comerţului, o ramură care a înflorit tot mai mult câteva secole de-a rândul. Totuşi, urbanizarea regiunii în forma pe care o vedem astăzi a fost definită în a doua jumătate a secolului al XV-lea, aspectul său fiind remodelat şi pe parcursul secolului al XVI-lea.
 

La momentul actual, frumoasa regiunea este uşor de accesat, iar primul aspect pe care îl vei observa cu siguranţă, vor fi peisajele minunate. Construcţiile din lemn ridicate chiar la malul râului cu apă de culoarea smaraldului, aerul curat ‚ vegetaţia bogată şi fauna deosebită, toate acestea alcătuiesc un loc deosebit din toate punctele de vedere. O privelişte de ansamblu poţi obţine dacă te îndrepţi spre zona din spatele râului,

de acolo poţi admira în toată splendoarea sa splendidul Blagaj.
 
Amprentele otomane se mai disting chiar şi astăzi, nu rata Velagicevina, o gospodărie otomană ce datează din secolul al XVIII-lea şi un mini-muzeu cu exponate interesante, multe dintre ele foarte vechi. Plimbările pe malurile râului şi în împrejurimi te vor asigura că nu pierzi nimic din ceea ce poate oferi acest paradis natural. Dacă îţi rezervi vacanţa din timp, poţi opta pentru un loc de cazare apropiat de râu, există mici hoteluri şi pensiuni poziţionate strategic, aşa încât să poţi admira oricând peisajele desprinse din poveşti.

Blagaj este un loc deosebit din toate punctele de vedere, o zonă de poveste tot mai accesată de către turiştii de pretutindeni dornici să petreacă o vacanţă relaxantă, în mijlocul naturii.

Sursa: http://www.descoperalocuri.ro

Distribuie ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Nobil Travel

Despre noi

Newsletter

Consimțămantul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal mai sus furnizate, reprezintă un act voluntar.

Rezervă acum

Copyright 2003-2019 © Nobil Travel| powered by ElfNet