Lisabona

 

Lisabona este una dintre cele mai interesante și neobișnuite capitale europene. Cu o atmosferă cosmopolită și o istorie minunată ce și-a lăsat amprenta peste întregul oraș, Lisabona este un adevărat muzeu în aer liber, cu edificii colorate și monumente superbe, toate legate între ele de iconicele funiculare, ce se plimbă agale pe coline, printre localnicii veseli și pe ritmurile de fado

 
Dacă plănuiești să vizitezi capitala Portugaliei, iată care sunt atracțiile turistice pe care nu trebuie să le ratezi în Lisabona.
 

Una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Lisabona, Castelul Sao Jorge se înalță impunător peste districtul Alfama, cel mai vechi din oraș. Cu parapeții săi uriași, un muzeu interactiv și un sit arheologic interesant, Castelul Sao Jorge este o alegere minunată pentru întreaga familie.

 

Pe acest loc s-a aflat o fortăreață încă din epoca fierului, iar de-a lungul timpului au fost ridicate mai multe castele și cetăți de mauri și creștini care s-au luptat pentru acest oraș. Totuși, atracția principală a acestui loc sunt peisajele de vis peste întreaga Lisabona, râul Tagus și Oceanul Atlantic. Pentru priveliști și mai frumoase, într-unul dintre turnurile castelului se află o cameră obscură cu un periscop prin care poți admira o panoramă de 360 de grade a orașului de la poalele fortăreței.

 
Oceanariumul din Lisabona este unul dintre cele mai mari și fascinante acvarii din lume. Realizat pentru Expoziția Mondială din 1998, în Parcul Națiunilor (Parque das Nações), oceanariumul găzduiește un impresionant număr de pești și animale marine, inclusiv zeci de specii de păsări. Acvariul este împărțit în patru habitate ce recrează ecosistemele din oceanele Atlantic, Pacific, Indian și Antarctic. Aici vei avea ocazia de a admira peștii colorați, colonii de pinguini și vidre de mare care își petrec mai tot timpul lenevind sub privirile curioase ale vizitatorilor.
 
Barrio Alto, un district amenajat în 1513, este un loc cu adevărat fascinant, ce se schimbă dramatic odată cu apusul soarelui. În timpul zilei, acest district boem este calm și relaxat. Străzile construite în pantă sunt în mare parte invadate de turiști care merg din magazin în magazin în căutarea suvenirurilor perfecte. Pitorescul cartier Bica din acest district găzduiește faimosul funicular ce transportă localnicii obosiți pe colinele mărginite de clădiri colorate încă din 1892. Dar, odată ce se așterne noaptea, Barrio Alto prinde viață. Restaurantele își deschid porțile pentru vizitatorii înfometați, în timp ce din barurile mult prea înghesuite se revarsă în stradă mulțimi de petrecăreți și ritmuri electrizante de fado.
 

Lisabona era cândva invidiată de lumea creştinătăţii. Avea palate somptuoase, mănăstiri magnifice şi cei mai pricepuţi exploratori. În prezent, gloria sa apusă e extrem de captivantă. De la localnici prietenoşi la tramvaie şubrede, oraşul are atât de multe de oferit.

 

Distribuie ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Nobil Travel

Despre noi

Newsletter

Consimțămantul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal mai sus furnizate, reprezintă un act voluntar.

Rezervă acum

Copyright 2003-2019 © Nobil Travel| powered by ElfNet