Malta – o insulă atât de mică pentru atât de multe lucruri de văzut


Dacă arunci o privire pe harta lumii, în mod sigur nu o s-o vezi. Dacă arunci o privire pe harta Europei, cu puțin noroc o să-ți sara în ochi… și totusi deși este “doi pe doi” Malta ascunde numeroase comori arhitectonice care merită realemente vizitate. În primul rând, trebuie să știți că Malta este un melanj de culturi – este singura națiune europeana vorbitoare a unui dialect arab (malteza este un dialect arab), dar și singurii arabi care sunt catolici, iar religia este extrem de importantă în viata maltezului de rând. Au fost sub fenicieni, romani, bizantini, arabi, normanzi, sicilieni, cavaleri multi-naționali și englezi, fiecare lăsând câte ceva pe o insulă asa de mica….
Cum se ajunge în Malta ? Simplu, fie folosind zborul direct charter Bucuresti – Malta (există un singur aeroport pe insulă cum e normal de altfel), fie indirect cu curse de linie prin Roma, Milano, Frankfurt și alte capitale.
Unde sa te cazezi… în funcție de ce preferinte ai. Dacă vrei distractie și viață de noapte, în St. Julian’s. Dacă vrei plaja cu nisip, în Melieha. Dacă vrei istorie, în Valletta. Dacă vrei acces usor spre orice, probabil în Sliema.
Cum poti călători prin insula. Poți să cumperi excursii sau sa mergi singur cu autobuzul. Autobuzele malteze sunt un simbol al insulei, fiind retro-cool… autobuze de anii 60, cu forme rotunjite care aduc un aer retro unei insule moderne și prospere.

sursa: imperatortravel.ro


Distribuie ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Nobil Travel

Despre noi

Newsletter

Consimțămantul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal mai sus furnizate, reprezintă un act voluntar.

Rezervă acum

Copyright 2003-2019 © Nobil Travel| powered by ElfNet