Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA


Așa cum ne-am obișnuit, România este plină de locuri minunate care de multe ori sunt ferite de ochii lumii și foarte puțin mediatizate. Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu este un exemplu în acest sens. Un minunat muzeu în aer liber în care sunt expuse gospodării din diferite regiuni ale țării, biserici tradiționale, mori de vânt și alte detalii prețioase ce creează o atmosferă pitorească și autentică demnă de un weekend reușit.
 
Un muzeu în aer liber cu dichis
 
Nimic nu este mai plăcut și mai melancolic decât să pășești agale printr-un astfel de muzeu care redă copia fidelă a vieții simple și liniștite de altă dată. La Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu sunt foate bine puse în valoare gospodăriile țărănești împărțite pe zone și grupate în funcție de ocupațiile de bază ale locuitorilor acestora. Astfel vei descoperi gospodăriile olarilor, a preoților, a minerilor, curelarilor, a celor care prelucrau chihlimbarul, lâna sau mătasea, a celor care confecționau lumânări din seu de oaie și tot așa. Câte un pic din toate!

Dacă îți vei pune creativitatea la lucru chiar vei putea să călătorești în timp și să îți imaginezi alaiul tradițiilor din timpul Sărbătorilor, mirosul plăcintelor scoase din cuptorul de afară sau zumzetul din șezătoarele tradiționale. Inițial, acest muzeu în aer liber a fost denumit Muzeul Tehnicii Populare și a fost deschis publicului în Octombrie 1967, iar din 1990 poartă denumirea de Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA. Mai este cunoscut și sub denumirea de Muzeul Satului din Sibiu, iar locuitorii orașului sunt foarte mândri de acest loc, unic în România.
 
La acest muzeu în aer liber din Sibiu atracțiile sunt nenumărate. Aici te așteaptă peste 10 kilometri de alei pietruite presărate cu multe locuri de relaxare, un lac ademenitor, două pensiuni cu două restaurante primitoare precum și un centru de informare turistică ce are menirea să te îndrume și să îți ofere toate informațiile suplimentare de care ai nevoie. De reținut este faptul că expoziția propriu-zisă ocupă 42 de hectare din totalul de 96 de care beneficiază întreaga așezare. Uimitor de mare nu-i așa?


 

Sursa: http://www.descoperalocuri.ro

Distribuie ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Nobil Travel

Despre noi

Newsletter

Consimțămantul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal mai sus furnizate, reprezintă un act voluntar.

Rezervă acum

Copyright 2003-2019 © Nobil Travel| powered by ElfNet