Palermo


Sicilia este una dintre cele mai frumoase insule de pe Pământ, locul unde plajele întinse extrem de fine se împletesc armonios cu valurile înspumate ale Mediteranei. Pe coasta de nord a insulei este localizată capitala acestui ținut de poveste, Orașul Palermo, în lipsa căruia insula nu ar mai avea același farmec. Secole de-a rândul capitala ținutului sicilian a fost un loc liniștit, dar secolul al XIX-lea a coincis cu momentul în care au început problemele cu mafia și organizațiile criminale ce au pus pe jar o lume întreagă. La momentul actual, aceste probleme încă persistă și constituie o piedică în dezvoltarea turismului în zonă.

Dincolo de aceste aspecte, capitala siciliană este un loc deosebit, un oraș unic cu o istorie extrem de bogată, fapt sugerat de existența unui număr mare de obiective turistice. Orașul nu ocupă o suprafață prea mare, așa încât este foarte ușor să te deplasezi de la o zonă la alta pe jos. Acest mod de a explora orașul pare a fi cea mai bună alegere, pentru că doar așa vei fi sigur că nu vei pierde nimic din ceea ce înseamnă Palermo. Străduțele înguste conferă zonei acel farmec tipic italian, o atmosferă deosebită ce se regăsește în mai toate regiunile italiene.
 
Aspectul orașului este cu adevărat uimitor, stilurile arhitecturale total diferite sunt dovada vie că frumoasa capitală siciliană a fost deseori invadată de popoare care și-au dorit un loc numai al lor. Un stil urbanistic unitar nu a existat niciodată aici, totuși, acest aspect neobișnuit a atras atenția turiștilor din întreaga lume. Fontana Pretoria este unul dintre cele mai frumoase monumente din oraș, o fântână imensă ornată cu diferite sculpturi și statui dispuse concentric. Fântâna constituie elementul central din Piazza Pretoria, însă nuditatea statuilor a stârnit deseori dispute între locuitori și nu numai.
 


Capella Palatina este o bijuterie arhitecturală proiectată de către Roger al II-lea, cel mai important lăcaș de cult din oraș, locul unde se roagă zi de zi o mulțime de enoriași. Capodopera arabă este sculptată sub forma unui fagure de miere, cu uimitoare mozaicuri din aur, armonia estetică este consolidată de podelele de marmură și tavanul din lemn. Interiorul este dominat de pereții împodobiți cu pietre prețioase, iar luminile puternice evidențiază și mai mult acest aspect luxuriant. Marmura afișează o estetică islamică de o valoare incontestabilă, datează din secolul al XII-lea și devine tot mai prețioasă odată cu trecerea timpului. În capelă au loc deseori nunți, dacă ai noroc poți lua parte la una dintre aceste ceremonii minunate.
 
Palermo este unul dintre cele mai frumoase orașe italiene, o metropolă minunată cu o istorie bogată, o arhitectură unică și acel spirit aparte care te va face să revii!

 

Sursa: http://www.descoperalocuri.ro

Distribuie ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Nobil Travel

Despre noi

Newsletter

Consimțămantul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal mai sus furnizate, reprezintă un act voluntar.

Rezervă acum

Copyright 2003-2019 © Nobil Travel| powered by ElfNet