Festivalul berii de la Praga

 

Praga, capitala Cehiei, este una dintre cele mai populare destinații din Europa de est. Turiștii sunt în principal atrași de frumusețea “fizică” a orașului, arhitectura acestuia veche de peste 600 de ani, s-a păstrat într-o stare excelentă, parcă neatinsă de razboaiele ce au răvășit continentul.
Centrul orasului a fost desemnat de UNESCO Patrimoniul Mondial, și merită să fie explorat îndeaproape, fiind practic un imens muzeu în aer liber.

 

Centrul istoric este compact, ajungându-se ușor la oricare dintre principalele puncte de interes. În mijlocul acestei zone se afla castelul Hradèany, la vest de râul Vltava, și Vechiul și Noul oraș (Staré Mesto si Nové Mesto) către est, unite de impozantul Pod Charles.
Vechiul oraș este un labirint de străzi, alei și pasaje care converg spre o imensă piață centrală, Staromestské Namestí. De asemenea, Josefov Ghetto, vechiul cartier evreiesc este o parte a acestei zone.

 
Noul oraș, în contrast cu Vechiul oraș, este foarte modern și străbătut de bulevarde largi, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Wenceslas Square, bulevard ce duce până la clădirea Bibliotecii Naționale.

 

În 1989, după căderea Zidului Berlinului și victoria Revoluției de catifea, Cehoslovacia s-a eliberat în cele din urmă de influențele comuniste și sovietice, iar Praga a înflorit încă o dată în condițiile noilor realități economice și sociale din țară. În 1993, după dizolvarea pașnică a federației cehoslovace, Praga a devenit capitala noului stat Republica Cehă. Praga este capitala a două unități administrative ale Cehiei: Pražský kraj – Regiunea Praga și Středočeský kraj – Regiunea Boemia Centrală. Cu toate acestea, Praga nu face parte, din punct de vedere geografic, din Regiunea Boemia Centrală.

Dacă încă nu te-ai hotărât să o vizitezi, iată un argument în plus: Festivalul Berii. Acesta se desfășoară în intervalul 10 – 26 mai 2018 și atrage mii de turiști dornici să guste preparatele tradiționale gătite de bucatari cehi, să ia parte la spectacolele promise de organizatori și, nu în ultimul rând, să savureze zeci de soiuri de bere într-o țară cu o puternica traditie în acest domeniu.

Până la urma, vedeta principala a Festivalului este chiar berea, servită de 200 de chelneri și ospătărițe îmbrăcați în costume populare.

 

Distribuie ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Nobil Travel

Despre noi

Newsletter

Consimțămantul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal mai sus furnizate, reprezintă un act voluntar.

Rezervă acum

Copyright 2003-2019 © Nobil Travel| powered by ElfNet