Despre Sharm El Sheikh.


Sharm el-Sheik este pe un promontoriu cu vedere la Strâmtoarea Tiran la gura Golfului Aqaba. Importanţa strategică a condus la transformarea acesteia dintr-un sat de pescari într-un important port şi bază navală pentru marina egipteana. Acesta a fost capturat de Israel în timpul conflictului din Sinai din 1956 şi restaurat în Egipt în 1957. O forţă de menţinere a păcii a Organizaţiei Naţiunilor Unite a fost ulterior staţionata acolo până în 1967, odata cu Războiul de Şase Zile, când a fost recucerit de către Israel. Sharm el-Sheikh a rămas sub control israelian până la peninsula Sinai i-a revenit Egiptului în 1982, conform Tratatului de Pace Israelo-Egiptean de la 1979.

O propunere de planificare ierarhică a fost adoptată pentru Golful Aqaba, prin care au fost evaluate şi subdivizate în zone, oraşe şi centre. În conformitate cu această abordare, Golful Aqaba a fost divizat în patru oraşe: Taba, Nuweiba, Dahab si Sharm El-Sheikh.

Oraşul Sharm el-Sheikh a fost si el împărţit în cinci centre omogene şi anume: Nabq, Ras Nusrani, Naama Bay, Umm Sid şi Sharm El Maya.

Înainte de 1967 Sharm el-Sheikh a fost puţin mai mult decât o bază de operaţiuni ocazionale pentru pescarii locali; cea mai apropiata asezare permanenta a fost în Nabq, la nord de el Ras-Nasrani (“Strâmtoarea Tiran”). Dezvoltarea comercială a zonei a început în timpul prezenţei israeliene în zonă. Israelienii au construit oraşul Ofira, cu vedere la Sharm el-Maya Bay şi zona Nesima, şi au deschis primele unităţi turistice orientate în zona la 6 km nord de Naama Bay. Acestea au inclus un hotel pe latura de sud a golfului, cluburi de scufundări, o promenadă acum bine-cunoscuta, şi hotelul Naama Bay.







După Sinai a fost restituit Egiptului în 1982, iar guvernul egiptean s-a angajat într-o iniţiativă menită să încurajeze dezvoltarea continuă a oraşului. Investitorii straini – dintre care unii au descoperit potenţialul localităţii în timpul ocupaţiei israeliene – au contribuit la numeroase proiecte de construcţii. Legile mediului inconjurator limitează, în prezent înălţimea clădirilor din Sharm el-Sheikh, astfel încât să se evite eclipsarea frumuseţilor naturale a împrejurimilor.

Climatul
Temperaturile medii in timpul lunilor de iarna (noiembrie-martie), variaza intre 15-35 ° Celsius (59-95 ° F) şi în timpul lunilor de vară (aprilie-octombrie), 20-45 ° Celsius (68 la 113 ° F). Temperatura in apa Marii Roşii variază intre 21-28 ° Celsius (70-84 ° F) pe parcursul anului.
 
 

Distribuie ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Nobil Travel

Despre noi

Newsletter

Consimțămantul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal mai sus furnizate, reprezintă un act voluntar.

Rezervă acum





Copyright 2003-2019 © Nobil Travel| powered by ElfNet