Tel Aviv, un oraș al contrastelor.


Tel Aviv, cel mai mare oraș din Israel, după Ierusalim, este o destinație plină de contraste. Clădiri noi, din sticlă, la un loc cu edificii ridicate în urmă cu peste 2.000 de ani, plaje largi cu nisip fin și o viață de noapte efervescentă – așa ar putea fi prezentat Tel Aviv în câteva cuvinte. Datorită acestui amalgam de experiențe, este și o destinație ce atrage anual peste trei milioane de turiști.

 

Orașul are o istorie complicată, ca și întreaga țară, de altfel, însă vei descoperi în Tel Aviv un spațiu urban modern, cosmopolit, care debordează de viață, oferind numeroase distracții.

 

Tel Aviv găzduiește mare parte din instituțiile de stat israeliene și, alături de alte nouă orașe din jurul lui formează conglomeratul urban Guș Dan, cu o populație de peste trei milioane de locuitori. Bazele orașului au fost puse începând din 1870 de imigranți evrei din Europa de Est și din Orientul Apropiat, însă orașul propriu-zis a fost fondat în 1909. Tel Aviv a înglobat în 1850 orașul arab Jaffa, iar așezarea a primit numele de Tel Aviv-Yafo.

Moneda folosită în Israel este shekelul israelian nou (NIS) si agorotul, diviziunea shekelului. Doar în magazinele destinate în mod special turiștilor se poate plăti în euro sau dolari, în magazinele obișnuite se plătește doar în shekeli.

 

Tel Aviv este un oraș potrivit și pentru cei dornici de aventură, dar și pentru familii. A primit mai multe nume: „Orașul alb”, „Orașul Non-Stop”, „Marea portocală” și chiar „Miami Beach-ul Mediteranei”. Orașul este marcat vizual de clădirile în stil Bauhaus, aici fiind, de altfel, cea mai mare concentrație de clădiri în acest stil arhitectural din întreaga lume.

 

Plajele din Tel Aviv


Tel Aviv este plasat pe coasta Mării Mediterane, iar plajele de aici sunt foarte animate. Nisip fin, o întindere de apă azurie și atmosferă de vacanță, cu oameni care cântă la tobe sau practică diverse sporturi, cu restaurante și baruri – așa ar putea fi descrise plajele din Tel Aviv. Pentru cei care își doresc mai multă liniște, există și plaje lipsite de agitație, mai retrase, în care natura pare să fie stăpâna supremă.

 

În Tel Aviv sunt mai multe plaje, dar cele mai cunoscute sunt: Ha’Maravi, Frishman, Ajami, Mezizim, Bograshov, Gordon, Geula.

 

Situl istoric Jaffa


Orașul vechi Jaffa este una dintre principalele atracții turistice din Tel Aviv. O parte a orașului antic Jaffa și câteva mozaicuri din antichitate s-au păstrat până în prezent. Este un loc încărcat de istorie, situat în partea de sud a orașului și pe care și-au pus amprenta o mulțime de civilizații ale lumii, de la Mesopotamia și Persia, până la otomani și britanici.

 

În Jaffa poți vedea Turnul cu Ceas, Parcul Abrasha, Podul Dorinţelor, Vechiul Port, Muzeul de antichități al Yaffei, Shuk hapishpeshim (târg de vechituri), Moscheea Mahmudiye, Biserica și Mănăstirea franciscană Sfântul Petru.

Distribuie ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Nobil Travel

Despre noi

Newsletter

Consimțămantul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal mai sus furnizate, reprezintă un act voluntar.

Rezervă acum

Copyright 2003-2019 © Nobil Travel| powered by ElfNet