Mole Antonelliana


Mole este monument simbolic al orasului Torino. Inițial destinată să fie o sinagogă, clădirea a fost începută în 1863 și proiectată de Alessandro Antonelli; lucrarea fiind finalizată în 1889. Un mole în italiană reprezintă o clădire de proporții monumentale. Antonelli a lucrat acolo până în ultima sa zi de viață, dar sarcina a fost finalizata de fiul sau Constantius, în timp ce Annibale Rigotti a decorat interioarele. În 1953 o furtună violentă a deteriorat grav turnul, care a fost reconstruit în 1961, cu o structură metalică acoperită cu piatră.

În timpul său a fost cea mai înaltă clădire din caramidă din lume, îi este în continuare cea mai înaltă clădire din Italia. Puteti lua liftul panoramic, dotat cu cabină transparentă, pentru a ajunge la terasa din partea de sus a cupolei pentru o vedere excelentă a orașului. Mole Antonelliana gazduieste în prezent Museo Nazionale del Cinema (Muzeul National al Cinematografiei).

Mole Antonelliana, cu o înălțime de 167.5 metri este o prezență inconfundabilă în panorama orașului Torino și a fost, la finalizarea sa, cea mai înaltă clădire complet accesibilă din lume, învingând catedrala din Köln cu 8 metri.


Distribuie ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Nobil Travel

Despre noi

Newsletter

Consimțămantul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal mai sus furnizate, reprezintă un act voluntar.

Rezervă acum

Copyright 2003-2019 © Nobil Travel| powered by ElfNet