Cele mai frumoase locuri din Turcia

 

Turcia a fost dintotdeauna și probabil va rămâne pentru mult timp una dintre destinațiile cele mai iubite de către români. Și nu e de mirare acest lucru, căci Turcia oferă o mare varietate de atracții turistice și destinații unice mulțumindu-i pe turiștii veniți să o descopere.
 
De la plajele din Antalya, până la munții învăluiți de ceață, de la ruinele romane și până la cupolele și minaretele din Istanbul, toate promit o vacanță de vis în Turcia.

 

Republica Turcia este întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest (peninsula Anatolia) și 3% în Europa (peninsula Balcanică). Turcia are granițe cu opt țări: Grecia și Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia și Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est; Irak și Siria la sud.
 

Turcia este o republică democratică, laică, constituțională al cărei sistem politic a fost stabilit în 1923. Turcia este un stat membru al ONU, NATO, OSCE, OECD, OIC și Consiliul Europei. În octombrie 2005 Uniunea Europeană a deschis negocierile de aderare cu Ankara.

Plaja Patara
Patara
Ölüdeniz
Göreme

Plaja Patara – O priveliște grandioasă
Plaja Patara din Turcia este una dintre cele mai întinse plaje cu nisip din întreaga regiune mediterană și se întinde pe aproximativ 14 kilometri. Aici vei savura marea într-un mod cu totul aparte. Departe de agitație, clădiri moderne și pline de forfotă, te vei bucura de soare dintre ruine ce datează din perioada liciană și romană, dune de nisip și țestoase pe cale de dispariție. Vei putea să îți potolești setea în micuța cafenea de pe plajă sau în cele din orașul Patara aflat în vecinătatea plajei. Priveliștea asupra mării ce îmbrățișează întreg orizontul îți va tăia răsuflarea negreșit!
 

Ölüdeniz – laguna albastră din Turcia
Laguna albastră e mai aproape decât credeai. Chiar în coasta de sud-vest a Mării Egee, vei găsi o mică așezare denumită simplu Ölüdeniz. Chiar la intrarea în Ölüdeniz, vei vedea un golf de nisip, într-o superbă lagună albastră. Totul este superb în acest loc, apa turcoaz, plaja cu nisip auriu și fin, priveliștea panoramică unică, și lista continuă. Este una dintre cele mai fotografiate plaje din Turcia și din regiunea mediterană și foarte accesată de cei ce se dau cu parapanta pentru peisajele sale deosebite.
 

Conurile de stâncă din Göreme
Turcia este deosebită în multe feluri și asta datorită culturii bogate, a stilului de viață colorat, a minunatelor plaje, a mării întinse și a locurilor unice precum Cappadocia, Pamukkale sau conurile de stâncă din Göreme. Aceste formațiuni stâncoase relativ ciudate, sunt o importantă moștenire istorică și s-au format în urma eroziunii provocate de valuri și apă. Ce este foarte interesant este faptul că oamenii s-au folosit de aceste roci și au contruit în ele case, biserici sau alte forme de locuit astfel încât ele s-au transformat în niște hornuri de basm. Plimbându-te printre ele și oprindu-te preț de câteva clipe, vei constata cu entuziasm că ai ajuns într-o altfel de lume, o lume a basmelor și a fanteziei.
 

Pamukkale
Teatrul Aspendos
Moscheea Albastră

Pamukkale sau Castelul de Bumbac
Pamukkale, una dintre cele mai spectaculoase destinații din Turcia, se află în partea de Vest a Turciei și este vestit pentru terasele sale albe ca zăpada. Terasele de la Pamukkale sunte deosebite de spectaculoase și sunt pline cu apă minerală provenită din izvoare termale. În acest loc pot fi văzute ruinele băilor, temple și alte monumente grecești. Un loc ce îți va umple sufletul de frumusețe!

 
Teatrul Aspendos, poartă către antichitate
Turcia se mândrește cu Teatrul Aspendos din Antalya, unul dintre cele mai bine păstrate teatre ale antichității. Aici, pe vremea împăratului roman Marc Aureliu puteau fi găzduiți 15.000 -20.000 de spectatori care asistau la ceremonii grandioase. Teatrul Aspendos a fost reparat și întreținut în mod regulat astfel încât acesta nu și-a pierdut niciuna dintre calitățile sale originale. Este un loc spectaculos care te va acapara de îndată ce îi vei păsi pragul!

 
La fel ca și Grecia, Italia sau Franța, Turcia este o țară plină de destinații turistice atractive și încărcate de istorie. Demne de remarcat și vizitat ar fi și faimosul Bodrum, Muntele Nemrut, Moscheea Albastră, Moscheea Agia Sofia sau Biblioteca Celsus. Toate aceste locuri, îți vor îmbogăți sufletul și vor transforma Turcia în destinația ta preferată!

 

Sursa: http://www.descoperalocuri.ro

Distribuie ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Nobil Travel

Despre noi

Newsletter

Consimțămantul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal mai sus furnizate, reprezintă un act voluntar.

Rezervă acum

Copyright 2003-2019 © Nobil Travel| powered by ElfNet