Câteva imagini care te vor convinge să vizitezi Santorini


Santorini (în trecut Thera) este o insulă din Marea Egee, aparținând de arhipelagul Insulele Ciclade, Grecia, cu o populație de 15.500 loc.(2011) și cu o suprafață de 79,19 km².
 
Santorini înconjoară un crater uriaș apărut în urma uneia dintre cele mai mari erupții vulcanice din istorie. Insulițe mai mici înconjoară faleza estică fragmentată, dar insula principală Thira îți va tăia respirația cu clădirile sale albe ca zăpada împrăștiate pe vârfurile dealurilor.
 
Când soarele apune, reflexia clădirilor în valurile înspumate și luminile oranj și roșii proiectate pe stânci formează un spectacol de neuitat.
 
Insula Santorini, aflată în sudul Marii Egee la 120 de mile marine de Creta, atrage turiștii mai ales datorită faimei potrivit căreia în această regiune s-a găsit legendara Atlantida.
Aici se află un sat-castel, Pyrgos, celebru pentru că are mai multe biserici (75) decât case!
De altfel, se spune că Santorini este locul în care “sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți măgari decât bărbați”.
 
Capitala insulei este Fira.

Desprinsă în timp dintr-un vulcan, insula oferă turiștilor munte și mare, alb și albastru, biserici ortodoxe dar și tradiții.
 
Santorini este tărâmul de unde pornește mitul Atlantidei. În trecut, minunata laguna a Portului Santorini era centrul insulei. Acesta a fost scufundat de puternicele erupții vulcanice care au schimbat topografia locului, aducându-i în schimb celebritatea; “nisipuri” negre și roșii, faleze naturale înalte de sute de metri. Capitala Insulei, Fira, este asezata într-un perete vulcanic, pe o faleza înalta de 300 m. Casele de un alb orbitor, cu acoperisuri rotunjite, par chilii săpate în lava pietrificata, între acestea străduțele mici și înguste duc spre magazine și taverne cu privire la mare…
Un tărâm care te imbie cu istoria și frumusețea sa legendară.
 

 

Distribuie ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Nobil Travel

Despre noi

Newsletter

Consimțămantul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal mai sus furnizate, reprezintă un act voluntar.

Rezervă acum

Copyright 2003-2019 © Nobil Travel| powered by ElfNet