Valletta, frumoasa capitală a Maltei


Valletta este capitala Maltei, un superb oraş-port ce impresionează mai ales prin patrimoniul arhitectural care datează încă din secolul al XVI-lea. Cu o gamă largă de magazine, zone de divertisment şi cultură, capitala Maltei este printre primele locuri înscrise vreodată pe listele Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind regiunea ce captează imediat atenţia turiştilor dornici să descopere ceva nou.
 
Poziţionarea geografică a oraşului este un alt aspect important, metropola este înconjurată de ape, iar acest fapt crează privelişti surprinzătoare. Principalul motiv pentru care turiştii aleg să viziteze zona este acela că aici se pot bucura de peisaje maritime unice, imagini deosebite ce nu se pot uita prea uşor. În zonele de nord şi sud se află cele două porturi ale metropolei, Grand Harbour, aflat la sud este cu siguranţă unul dintre cele mai frumoase porturi naturale din întreaga lume. Există anumite puncte strategice de unde poţi obţine cele mai frumoase imagini de ansamblu ale portului, unul dintre ele este străduţa liniştită ce poartă numele de St Barbara Bastion, zonă rezidenţială căptuşită cu măslini vechi de sute de ani. Regiunea este în general foarte liniştită şi oferă momente de răgaz într-o capitală malteză destul aglomerată.
 
Capitala frumoasei Malta se remarcă prin arhitectura sa unitară, edificii colorate în

nuanţe asemănătoare care nu fac decât să confere oraşului un aspect deosebit. Catedrala Sfântul Ioan este relativ necunoscută, însă este una dintre cele mai impresionante din Europa. Exteriorul este plăcut, dar interiorul incredibil de bogat ornamentat este cu adevărat o splendoare. Plafonul constituie o frescă uriaşă lucrarea de-o viaţă a talentatului artist Mattia Preti.

 
O mulţime de muzee au rolul de a-ţi reaminti în permanenţă că te afli într-un loc cu o istorie bogată. Experienţe deosebite oferă Muzeul Naţional de Arheologie, Muzeul Naţional de Arte Fine, dar şi Muzeul Catedralei. Mii de exponate interesante ce datează din vremurile străvechi arată că această ţară minunată are are un trecut care a pus bazele unui stat de o frumuseţe aparte.Valletta este practic o peninsulă şi de-a lungul zidurilor oraşului există zone bine amenajate pentru plimbări ce oferă imagini de ansamblu ale zonei. Există posibilitatea de a merge pe stânci spre vârful peninsulei şi apoi să revii pe cealaltă parte, o plimbare ce durează aproximativ 30 de minute, dar care îţi va oferi privelişti greu de descris în cuvinte. O vacanţă în capitala malteză nu poate fi completă în lipsa unui traseu cu feribotul, o experienţă de vis pe care nu trebuie să o ratezi.
 
Valletta este un oraş uluitor, una dintre cele mai interesante capitale ale lumii, o metropolă înconjurată de ape ce uimeşte vizitatorii din întreaga lume.
 

Sursa: http://www.descoperalocuri.ro

Distribuie ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Nobil Travel

Despre noi

Newsletter

Consimțămantul în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal mai sus furnizate, reprezintă un act voluntar.

Rezervă acum

Copyright 2003-2019 © Nobil Travel| powered by ElfNet